Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Επισκεψη του Γαλλου πρεσβη στην Περιφερεια Κρητης

Οι Ελληνογαλλικές σχέσεις και η συμβολή τους στην απομάκρυνση της χώρας από την έξοδο της Ευρωζώνης, καθώς και τα προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης της Κρήτης, κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση του Γάλλου πρέσβη στην Αθήνα Jean Loup KUHN-DELFORGE με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Γάλος πρέσβης επισκέφτηκε με δική του πρωτοβουλία την έδρα της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά -όπως είπε- τον επικεφαλής ενός πολύ όμορφου και δυναμικού νησιού. Ο ίδιος στις δηλώσεις του με την ευκαιρία και της πρόσφατης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, σχολίασε:

«Ήταν μια κίνηση φιλίας, υποστήριξης και εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα. Η Γαλλία ήταν σε όλη τη διάρκεια της κρίσης στο πλευρό της Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι η κρίση έχει περάσει και τώρα χρειάζεται ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας και αυτά επιτυγχάνονται μόνο με μεταρρυθμίσεις.»

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Γάλλος πρέσβης, συμφώνησαν ότι η λύση δεν είναι η λιτότητα και τα νέα μέτρα, τα οποία αν ληφθούν δύνανται να οδηγήσουν σε κοινωνικές αναταραχές, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο Γάλλος Πρόεδρος Φ. Ολάντ, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα. «Πρέπει να ξαναμπούν μπροστά οι μηχανές της οικονομίας και η ανάπτυξη να συνοδευτεί με κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Jean Loup KUHN - DELFORGE, τονίζοντας ότι και Γάλλοι πραγματογνώμονες βρίσκονται στην Αθήνα για να βοηθήσουν την Ελλάδα σε αυτή την κατεύθυνση.

«Έχει αποδείξει η Γαλλία ότι είναι μια φίλη χώρα και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη μιας μεγάλης δύναμης», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης. Ερωτηθείς ο πρέσβης για ενδεχόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα από γαλλικές εταιρίες, αναφέρθηκε γενικά στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων ενώ σχετικά με την Κρήτη τόνισε ότι ήδη στο νησί δραστηριοποιούνται Γαλλικές εταιρίες στους τομείς του τουρισμού και των ΑΠΕ. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Αρναουτάκης, επικρότησαν την συμφωνία που υπέγραψαν πρόσφατα οι Υπουργού Τουρισμού Γαλλίας και Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στη διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσε τον Γάλλο Πρέσβη για τους ρυθμούς της ανεργίας στο νησί, που πλήττει κυρίως τους νέους, την κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα που είναι οι πυλώνες ανάπτυξης του νησιού, την προώθηση των πιστοποιημένων και ποιοτικών προϊόντων, ενώ παράλληλα του παρουσία το μοντέλο ανάπτυξης της Κρήτης που προωθεί η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, ο κ. Αρναουτάκης, επικαλούμενος και την εμπειρία των Βρυξελλών, τόνισε ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και οι πολιτικές των διαρθρωτικών ταμείων, είναι οι μόνες που μπορούν να φέρουν την Ευρώπη πιο κοντά στον πολίτη, όπου και αν αυτός βρίσκονται.

ΔΩΣΕ:

Popular Posts

Ετικέτες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ (2) ΑΛΚΟΟΛ (2) ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (3) ΑΠΕ (1) ΑΠΟΚΡΙΕΣ (5) ΑΣΤΕΙΟ (61) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (2) ΒΙΒΛΙΟ (15) ΒΙΝΤΕΟ (116) ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ (1) ΓΚΙΝΕΣ (2) ΓΛΥΠΤΑ (2) ΓΥΝΑΙΚΕΣ (5) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (2) ΕΚΔΗΛΩΣΗ (49) ΕΚΛΟΓΕΣ (3) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (2) ΕΛ.ΑΣ. (1) ΕΛΛΑΔΑ (13) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (5) ΕΡΕΥΝΑ (8) ΕΡΩΤΑΣ (3) ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (14) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ (1) ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ (1) ΘΕΑΤΡΟ (1) ΙΑΠΩΝΙΑ (1) ΙΑΤΡΙΚΑ (1) ΙΣΤΟΡΙΑ (5) ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (1) ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (3) ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (16) ΚΙΣΑΜΟΣ (1) ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (1) ΚΟΥΦΑ (34) ΚΡΗΤΗ (31) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (3) ΜΗΧΑΝΕΣ (4) ΜΟΥΣΕΙΟ (1) ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (2) ΜΟΥΣΙΚΗ (36) ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (4) ΝΕΑ (13) ΝΙΚΟΥ (1) ΞΥΛΟΥΡΗΣ (1) ΟΗΕ (1) ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ (2) ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ (1) ΠΑΙΔΕΙΑ (2) ΠΑΙΧΝΙΔΙ (2) ΠΑΝΟΥΣΗΣ (1) ΠΑΠΑΚΩΝΤΣΑΝΤΙΝΟΥ (1) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (1) ΠΑΡΑΛΙΕΣ (6) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (23) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ (21) ΠΙΚΑΣΟ (1) ΠΟΙΗΣΗ (1) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (18) ΠΟΥΤΙΝ (2) ΡΕΜΠΡΑΝΤ (1) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (2) ΣΑΡΔΑΜ (1) ΣΕΦΕΡΗΣ (1) ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ (1) ΤΑΒΛΙ (1) ΤΕΧΝΗ (35) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (19) ΤΖΟΠΛΙΣ (1) ΤΖΟΥΛΙΑ (2) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ (4) ΤΗΛΕΦΩΝΟ (2) ΤΟΛΚΙΝ (2) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (19) ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ (2) ΧΑΝΙΑ (114) ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ (1) ΧΙΟΥΜΟΡ (34) ΧΟΡΟΣ (1) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (1) ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ (1) AL DI MEOLA (1) ALEXANDRA RICHARDS (1) ALONSO (1) BEATLES (3) BLOG (2) BMW (1) COMIC (6) CONAN (1) DAVIDGE (1) DIO (1) FORMULA (1) FUNNY PHOTOS (24) GAME OF THRONES (1) GOOGLE (1) HARRY POTTER (3) HEAVY METAL (1) HOBBIT (3) HUMOR SONGS (4) INTERNET (6) KEITH RICHARDS (1) LENNON (3) LORD OF THE RINGS (2) MAGGIE REILLY (1) MANOWAR (1) MONEY TALKS (1) NABIHA (1) NASA (2) OPERA (1) PHOS SOLUtions (1) RIHANNA (1) RIP (1) ROCKA ROLLA (1) ROLLING STONES (2) SARKOZIX (1) SEX (11) SEXY PHOTOS (5) SHAKIRA (2) SHOCK (6) STEPPENWOLF (1) SUPERTRAMP (1) U2 (1) VAN GOGH (1) WAGNER (1) WALKMAN (1)
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hosted Desktops